web statistics

Zgrada Kockica U Zagrebu

Zgrada Politickih Stranaka Kockica Tehnika D D

Gust dim sukljao iznad zgrade na prisavlju u kojoj su smještena dva ministarstva foto.

Zgrada kockica u zagrebu. Godine na prelazu u 20. Godine u zagrebu za sjedište centralnih komiteta saveza komunista hrvatske i saveza omladine hrvatske te glavnog odbora socijalističkog saveza radnog naroda hrvatske još 1961. Kockica znana i pod imenom zgrada ministarstava samostojna je višekatnica izgrađena 1968. Reporter jutarnjeg lista s mjesta događaja javlja kako se radi o velikom požaru koji je navodno zahvatio više etaža zgrade.

Zbog oblika nalik kocki zagrepčani su je spontano počeli nazivati kockica dok je službeno ime bilo zgrada društveno političkih organizacija. Mamutica u novom zagrebu po zapremini najveća zgrada u zagrebu i hrvatskoj i jedna od najvećih zgrada u evropi sagrađena 1974. Godine a ondje je bilo sjedište centralnih komiteta saveza komunista hrvatske i saveza omladine hrvatske te glavnog odbora socijalističkog saveza radnog naroda hrvatske javlja jutarnji. Vek u zagrebu je živelo 61 002 stanovnika.

Zaposlenici ministarstva koji su se zatekli u zgradi napustili su je čim se počelo dimiti a ozlijeđenih osoba nema potvrdili su u. Zgrada koja je zaštićena kao kulturno dobro rh sagrađena je 1968. Godine a ondje je bilo sjedište centralnih komiteta saveza komunista hrvatske i saveza omladine hrvatske te glavnog odbora socijalističkog saveza radnog naroda hrvatske javlja jutarnji hr. Danas hr 16 01 09 08 2019 iz deseterokatnice na prisavlju sukljao je gust crni dim a vatrogasci su ugasili požar za 10 minuta.

Izgrađena je na temelju projekta arhitekta ivana vitića iz 1961. Unutrašnjost zgrade uredili su mnogi umjetnici. Nekad se zvala kockica na adresi šetalište karla marxa 14. Godine zgrada kockica na prisavlju izgrađena 1968.

Otkako je zgradu šezdesetih godina prošlog stoljeća projektirao ivan vitić tu su tik do rijeke save u okruženju remek djela ede murtića zlatka price dušana džamonje i jagode buić hrvatski komunisti održavali povijesne sjednice i jedan drugome rezali glave obični ljudi hodali su na pristojnoj udaljenosti od. Kockica je samostojna višekatnica izgrađena za sjedište centralnog komiteta saveza komunista hrvatske 1968. Raspisan je bio natječaj za projekt na kojemu nije dodijeljena prva nagrada nego dvije druge od kojih je ivo vitić. Na teren je izašlo 7 vatrogasnih kola s 25 vatrogasca koji su požar vrlo brzo ugasili.

U petak poslijepodne u zagrebu se zapalila popularna kockica zgrada od deset etaža na prisavlju potvrdili su nam zagrebački vatrogasci. U petak poslijepodne u zagrebu se zapalila popularna kockica zgrada od deset etaža na prisavlju potvrdili su nam zagrebački vatrogasci. Zgrada koja je zaštićena kao kulturno dobro rh izgrađena je 1968. Požar u zagrebu gorjela kockica.