web statistics

Zgrada Državnog Arhiva U Zagrebu

Drzavni Arhiv U Zagrebu Proslavio 110 Rođendan Tportal

Godine službeni naziv arhiva bio je povijesni arhiv u zagrebu.

Zgrada državnog arhiva u zagrebu. Godine odluku o. Postao samostalna ustanova i odvojio se je od uprave a te godine su arhivu dodijeljene zgrade u opatičkoj i demeterovoj. U periodu od 1993. Gradsko poglavarstvo grada zagreba donijelo je 1907.

U nedavnoj anketi časopisa čovjek i prostor nekoliko uvaženih arhitekata i povjesničara umjetnosti upravo je ovu zgradu proglasilo realizacijom 20. Opatička 29 zagreb hrvatska. Hrvatski državni arhiv skraćeno hda je središnja arhivska ustanova nadležna za prikupljanje informacija o arhivskom gradivu u hrvatskoj i svijetu. Prema ocjeni stručnjaka današnje je sjedište hrvatskoga državnog arhiva nadahnut i jedinstven primjer prožimanja kreativne arhitekture dekorativne simbolike i funkcionalnosti.

Zgrada državnog arhiva u zagrebu. Godine nalazi se na gornjem gradu u opatičkoj ulici. Zgrada u demetrovoj 15 izuzeta je iz nadležnosti i uporabe državnog arhiva u zagrebu i predana na uporabu saboru republike hrvatske a u zamjenu je gradsko poglavarstvo dodijelilo državnom arhivu u zagrebu privremeni spremišni prostor u utrinama u aveniji dubrovnik 36. Započeli rad s korisnicima u prostoru čitaonice državnog arhiva u zagrebu od ponedjeljka do petka u vremenskom razdoblju od 9 do 14 sati.

Državni arhiv u zagrebu od 1947. Godine kada je arhiv postao historijski arhiv u zagrebu. Zgrada hrvatskog državnog arhiva u zagrebu. Hrvatski državni arhiv čuva te znanstveno stručno obrađuje arhivsko gradivo.

Do promjena naziva došlo je 1962.