web statistics

Zagrebački Summit 2020

Eu Western Balkans Zagreb Summit Consilium

Zagrebački summit je sastanak koji će ostati zapamćen generacijama 06 05 2020.

Zagrebački summit 2020. Vijeće biskupskih konferencija europske unije comece pozdravilo je održavanje zajedničkoga sastanka na vrhu europske unije i zapadnog balkana održanoga 6. Najavljivan je kao vrhunac hrvatskog predsjedanja vijećem europske unije. U srijedu će se održati zagrebački summit o odnosima europske unije i zemalja zapadnog balkana. Zagrebački sastanak na vrhu eu a i zapadnog balkana koji se trebao održati u zagrebu zbog pandemije koronavirusa održava se danas virtualno.

Svibnja u obliku videokonferencije. Plenković je učinio puno za europsku perspektivu zemalja zapadnog balkana 06 05 2020. Zastupnica u europskom parlamentu i zamjenica koordinatora europske pučke stranke epp za vanjske poslove željana zovko najavila je zagrebački summit eu zapadni balkan koji počinje u srijedu 6. Svibnja ali videokonferencijski pet dana uoči održavanja videosummita 6.

Europska unija i države članice iskoristit će ovu prigodu kako bi još jednom potvrdile europsku perspektivu regije zapadnog balkana kao. Zagrebački summit koji se ovaj tjedan trebao održati u našem glavnom gradu zbog korona virusa će se alternativno održati 6. Zagrebački summit prije 20 godina bio je najveći skup državnika u povijesti hrvatske. Iako je ambicija hrvatskog predsjedništva bila da ovaj summit bude prekretnica u procesu proširenja eu i perspektivi članstva država regije ishod će biti ispod tih očekivanja.

Osobito mi je zadovoljstvo pozdraviti vas na početku skupa koji će u diplomatske anale ući pod imenom zagrebački summit i koji će. Svibnja putem video konferencije. Svibnja večernjak je u bruxellesu ekskluzivno doznao neke detalje o tome kako europska komisija predsjednik europskog vijeća charles michel i hrvatsko predsjedanje vijećem eu planiraju da bi trebao izgledati taj sastanak na vrhu eu i zapadnog balkana s. Svibnja putem videokonferencije te usvajanje zagrebačke deklaracije što je bio jedan od glavnih prioriteta hrvatskoga predsjedanja vijećem europske unije.

Europski čelnici su se u četvrtak usuglasili da se zagrebački sastanak na vrhu eu a i zapadnog balkana s obzirom na epidemiološke okolnosti. Potvrđeno zagrebački summit bez zagreba.