web statistics

Vojarna Marsal Tito Zagreb

Nepoznati Zagreb

Bio je to regionalni centar 5.

Vojarna marsal tito zagreb. 1990 godine po naredbi glavnog stožera gs oružanih snaga sfr jugoslavije 10. Napuštati najveću zagrebačku vojarnu maršal tito. Godina vojarna maršal tito u zagrebu bila je jedna od najvećih u hrvatskoj. Jугословенска народна армиja jugoslovenska narodna armija slo.

Nakon dugotrajnih pregovora priprema snage jugoslavenske narodne armije počele su 26. Jugoslavenska narodna armija skraćeno jna. Vojarna maršal tito nalazila se u jugoistočnom dijelu grada odnosno u naselju zapruđe. Korpus jna je osnovan 15 5.

Na današnji dan 1991. Korpus je formiran krajem juna 1990 i postojao je do kraja maja 1992 godine kada je poslužio za formiranje krajiškog korpusa vojske republike srpske zona odgovornosti 10. Jugoslovanska ljudska armada mak. Srećom grad nije trpio svakodnevna razaranja i oružane sukobe poput drugih gradova u hrvatskoj.

Vojnog okruga jednog od triju glavnih zapovjedništava jna i 10. Korpusa kao i nekoliko manjih potpornih jedinica hrvati su oklijevali izravno napasti vojarnu zbog snage jna i opasnosti od štete za hrvatski glavni grad. Dolaskom nove hrvatske demokratske vlasti zagreb će postati i jedna od potencijalnih meta za slom nove politike i očuvanja jugoslavije. Prosinca 1941 20 svibnja 1992 bila je dio jedinstvenih oružanih snaga sfrj do njezina raspada.

Više matarijala na našem drugom. Službeno je ukinuta 20. Leaving zagreb before the war part 2 duration. Milosav radovan i stevan su služili srbiji i ovo je njihova priča foto.

Da su prijateljstva iz vojske nešto posebno u životu svakog mušakarca najbolje prikazuje novootvorena grupa na fejsbuku pronađi drugove iz bivše jna u okviru koje različite generacije odsluženih vojnika pokušavaju da ponovo stupe u kontakt posle 25 godina od raspada jugoslavije. Odlazak vojske jna iz vojarne maršal tito 1991. Yugoslav army leaving airport base in zagreb croatia do you recognise any face in this video. Bio je to regionalni centar 5.

Vazduhoplovna gimnazija marsal tito mostar. U konvoju koji je napuštao. Korpusa obuhvaćala je šire područje zagreba i banovinu a od kraja decembra 1991 do maja 1992. Exclusive video making 17 years ago first time at the web.

Josip broz tito 4 maj 1980 najveća sahrana u istoriji čovečanstva duration. Vojarna u zagrebu nazvana maršal tito po josipu brozu titu je bila jedna od najvećih u hrvatskoj.