web statistics

Velebitski Botanički Vrt

Northern Velebit

U sredini doca se nalazi više od 40 m duboka balinovačka ponikva.

Velebitski botanički vrt. Costa ipsa film script. Botanički vrt biološkog odsjeka pmf a sveučilište u zagrebu osnovan davne 1889. Ponovljen otisak iz časopisa naše planine br. Godine zakonom zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture sastavnica kulturnog dobra rh zagrebačke zelene potkove više od 100 000 posjetitelja tijekom sezone među najposjećenijim turističkim atrakcijama u zagrebu.

Velebitski botanički vrt 1967 2007 županiji. Godine na farmaceutskom fakultetu u zagrebu iz prije svega znanstvenih razloga. Godine np sjeverni velebit je uz nacionalni park paklenica i rezervat prirode hajdučki i rožanski kukovi upisan na unesco v popis mjesta svjetske baštine u europi kao dio zajedničke svjetske baštine 13 zemalja pod nazivom bukove prašume u karpatima i drugim. U neposrednoj blizini zavižana petnaestak minuta hoda od planinarskog doma nalazi se velebitski botanički vrt osnovan 1967.

Botanički vrt nalazi se u mjestu modrić docu koje je okruženo stjenovitim i kamenitim obroncima velikog zavižana balinovca i zavižanske kose sa balinovačkom ponikvom koja se nalazi u sredini na više. U mjestu krasno nalazi se kuća velebita posjetiteljski i informacijski centar parka. Davorin marković dzzp purpose. Velebitski botanički vrt osnovao je čuveni fran kušan poznatiji kao profesor botanike i to davne 1967.

Frana kušana profesora na farmaceutsko biokemijskom fakultetu u zagrebu ideja koja je vodila osnivače botaničkog vrta aktualna je i danas željeli su bogatstvo flore velebita učiniti dostupnim ne samo znanstvenicima istraživačima. Dzzp for croatian tv hrt1 2004th. Godine na inicijativu dr. Velebitski botanički vrt dom je velebitske degenije najpoznatije endemske stanovnice np sjeverni velebit koja je i najčešći motiv velebitskih suvenira.

Ako ste ikada željeli postati speleologom u kući tu želju možete i ostvariti jer uz pomoć novih tehnologija moguće je istražiti lukinu jamu.