web statistics

Suncani Sat Slike

Vertikalni Suncani Sat Youtube

360 stepeni 24 sata 15 stepeni.

Suncani sat slike. Kako sunčani sat meri vreme za sve one koji se pitaju kako sunčani sat radi odnosno kako sunčani sat meri vreme donosimo odgovor. 360 stepeni 24 sata 15 stepeni. Sastoji se od dviju posuda. Sunčani sat može da se rotira oko svog pokazivača ili gnomona koji mora uvek pokazivati na pol za najviše 7 5 stepeni na istok ili zapad da bi se podesio na lokalnu standardnu vremensku zonu vremenske zone su široke.

Voda je antička naprava za mjerenje vremena s pomoću vode ili ulja poznata već u drevnom egiptu u 2. Bilo je lako reći kad je jutro a kad večer ali je bilo teško odrediti kada je podne odnosno vrijeme kad je sunce u najvišoj točki iznad horizonta. Ukrasni sat je odlicna dekoracija za vasu sobu lajkujte komentarisite i prijavite se. Sunčani sat može da se rotira oko svog pokazivača ili gnomona koji mora uvek pokazivati na pol za najviše 7 5 stepeni na istok ili zapad da bi se podesio na lokalnu standardnu vremensku zonu vremenske zone su široke.

Bez zajedničkog razumevanja sati minuta i sekundi ne bi mogli. Sunce je čovjekov prvi sat. Vodeni sat ili klepsidra grč. Zbog celokupnog društvenog sistema unificirano merenje vremena je od posebne važnosti.

Sunčani sat je astronomska naprava koja pokazuje položaj sunca na nebu. Sat je bogato oslikan a ispod slike anđela petla lobanje i ispisanih arapskih brojeva sadrži opor i upozoravajući dvojezičan natpis o ljudskoj prolaznosti. Jedni su od prvih satova izumljeni prije otprilike 5000 godina u egiptu sjena pokazivača prikazuje koliko je sati sunčani satovi koriste se danas samo kao ukras na trgovima ili zgradama. Još davno su ljudi pogađali vrijeme promatrajući kako se sunce kreće po nebu.

Možete sami izraditi vlastiti ljudski sunčani sat za što vam nudimo plan izrade i nacrt ili odabrati uslugu izrade instalacije.