web statistics

Sunčani Sat Travnik

Travnik Hadzi Ali Begova Dzamija Dzamija Mehmed Pase Kukavice

Kanal 6 hd sva prava zadržana reupload zabranjen redakcija.

Sunčani sat travnik. Zaljubljenici u satove postavili su sunčani sat na hadži ali begovu džamiju. Na zapadnom zidu ovog objekta je oko 1866. Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Tradicionalno se kafa pije u glasovitoj lutvinoj kafanici jedu travnički ćevapi i kupuje sir s obronaka vlašića foto.

Ventura travel is traveling to travnik from ventura travel. Godine ugrađen sunčani sat jedini ovakve vrste u bosni i hercegovini. 00387 30 540 685 marketing. Osamnaest travničkih džamija znameniti su spomenici islamske arhitekture.

Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Travnik je inače jedini grad u bih koji ima dvije sahat kule. Sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas.

Travnik je i jedini grad u bosni i hercegovini koji ima sunčani sat. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule. Taj sat je tipičan pri mjer arapske konstrukcije i pokazivao je vrijeme a la tur ka jer se sati počinju odbrojavati od trenutka zalaska sunca a ne od ponoći kao kod savremenog raču nanja vremena. Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas ima sunčani.

00387 62 889 889 marketing kanal6 ba www kanal6 ba gaj 18 72270 travnik bih. Share tweet sunčani sat u travniku kada je postavljen cijela čaršija je koristila kao javni instrument. Na jugozapadnom zidu džamije nalazi se sunčani sat jedini takav u našoj zemlji a par metara od džamije je druga travnička sahat kula. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule.

Andrićeva kuća sahat kule sunčani sat stari grad plava voda i šarena džamija mjesta su koja obavezno trebate posjetiti ukoliko se uputite u travnik. 1 hr sarajevo bosnia and herzegovina stari grad šarena džamija plava voda andrićeva kuća sahat kula sunčani sat čuvena lutvina kafanica i poznati travnički ćevapi su samo dio onoga što vas očekuje u gradu koji je bio 150 godina glavni grad bosanskog pašaluka. Prema sunčanom satu su imućni travničani podešavali svoje ručne satove ali su prema njemu podešavani i mehanički satovi koji su bili ugrađeni na dvije travničke sahat kule. Travnik je jedini grad u bih koji se može pohvaliti da i dan danas ima sunčani.