web statistics

Spomenik Titu Podgorica

Rtcg Radio Televizija Crne Gore Nacionalni Javni Servis

Spomenik josipu brozu titu u podgorici bi mogao biti postavljen za dan oslobođenja podgorice 19.

Spomenik titu podgorica. Radio slobodna evropa 9 832 views. Da li stanovnici podgorice žele spomenik titu. Spomenik doživotnom predsjedniku socijalističke federativne republike jugoslavije sfrj josipu brozu titu otkriven je danas na bulevaru svetog petra cetinjskog u podgorici u danu kada se obilježava dan oslobođenja podgorice javlja agencija anadolija. Gradonačelnik ivan vuković je istakao da i oni koji opravdano kritikuju tita zbog progona političkih neistomišljenika priznaju da je najvažnija ličnost ovih prostora.

Skupština glavnog grada je 30. Gradonačelnik i inicijator te ideje ivan vuković kazao je kako odluka o podizanju spomenika titu ne predstavlja jugonostalgiju već dokaz da crna gora ostaje vjerna antifašističkoj orijentaciji. Na postamentu piše zahvalni građani titograda i podgorice. Decembra kada se obeležava oslobođenje glavnog grada.

Spomenik josipu brozu titu otkriven je danas kada se obilježava dan oslobođenja podgorice na bulevaru svetog petra cetinjskog. Decembra najavio je gradonačelnik podgorice dr ivan vuković danas nakon sastanka sa ministrom odbrane u vladi crne gore predragom boškovićem. Spomenik josipu brozu titu postavljen je u utorak ujutro u podgorici a dan kasnije u srijedu na dan oslobođenja ovog grada trebao bi biti svečano otkriven izvještavaju crnogorski mediji. Uz intoniranje himni oj svijetla majska zoro i hej slaveni spomenik su svečano otkrili gradonačelnik crnogorske.

Podgorica nekadašnji titograd uskoro ima namjeru podići spomenik josipu brozu titu odlučili su u utorak odbornici skupštine glavnog grada crne gore. Inicijativa crnogorskog udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista o podizanju spomenika josipu brozu titu u podgorici. Oktobra usvojila predlog gradonačelnika ivana vukovića da u podgorici bude podignut spomenik titu. Spomenik na čijem postamentu piše josip broz tito 1892 1980 zahvalni građani titograda i podgorice postavljen je na bulevaru svetog petra cetinjskog na obali morače.

Spomenik josipu brozu titu postavljen je u podgorici uoči 19. Titograd za pola vijeka nije podigao spomenik titu ali podgorica hoće. Da li stanovnici podgorice žele spomenik titu.