web statistics

Spomenik Patrijarhu Pavlu

Stavile Kecelju Patrijarhu Pavlu Mondoba

Foto zapanjen sam da zoran živković koji kada je bio premijer nije ni sarađivao sa pravoslavnom crkvom komentariše da li je spomenik lep ili ne.

Spomenik patrijarhu pavlu. Spomenik patrijarhu pavlu delo je vajara zorana maleša. Spomenik patrijarhu srpskom pavlu biće svečano otkriven danas na platou ispred crkve svetog marka u beogradu čime će na simboličan način biti obeleženo devet godina od njegovog upokojenja. Spomenik patrijarhu pavlu u beogradu postavljen je 15 11 2018 godine u blizini crkve svetog marka park tašmajdan. Otkriven spomenik patrijarhu pavlu.

Svečano otkriven spomenik patrijarhu pavlu. Tri dana nakon što je u beogradu otkriven spomenik patrijarhu pavlu komentari na skulpturu ne prestaju da se nižu. Pavle je uvek na pitanja iz oblasti umetnosti i estetike uvek davao mudar i promišljen odgovor. A onda je pre koji dan i beograd dobio svoj spomenik patrijarhu pavlu.

Doduše pomalo neuobičajenog izgleda što može biti tema neke mnogo značajnije rasprave nego što su novinski članci ili kolokvijalne ocene ljudi na društvenim mrežama. Spomenik najvoljenijem i najcenjenijem srpskom patrijarhu pavlu postavljen je na platou ispred crkve svetog marka u tašmajdanskom parku gde bi danas na godišnjicu njegove smrti trebalo da bude otkriven. Dok jedni govore da ona odgovara duhu patrijarha drugi smatraju da je ona loše izvedena i postavljena na lošem mestu. U beogradu ispred crkve svetog marka svečano je otkriven spomenik patrijarhu pavlu nekadašnjem poglavaru srpske pravoslavne crkve.