web statistics

Spomenik Mercedesu U Imotskom

Imocani Podizu Spomenik Mercedesu Pogledaj To

Zasluga je to zaljubljenika u mercedese i svoj grad entuzijasta okupljenih u klubu oldtimera imotski.

Spomenik mercedesu u imotskom. Godinama su kažu radili na prikupljanju potrebne papirologije. U imotskom niče spomenik simbolu gastarbajtera. Kultna 115 estica izniknut će u pravom imotskom kamenu u svojoj naravnoj veličini. Mi smo zamislili da to bude od imotskog kamena jedna linija 115 u prirodnoj veličini plus troškovi od otprilike 200 hiljada kuna.

Dakako po našu domaćinsku goste ćemo počastiti kako to i priliči domaćim specijalitetima. Velika fešta mercedesa održana je po. Kultni nemački automobil ili kako mu imoćani tepaju merđo u ovom gradu bi uskoro mogao da dobije i svoj spomenik. I ne samo kao simbol mercedesu nego kao simbolu našeg čovjeka koji je tvrd kao kamen i zna koji auto treba voziti.

Ispred svake kuće ili u garaži mercedes. S ivanom topićem notom ne razgovaramo slučajno jer sada je službeno u imotskom će se graditi spomenik mercedesu prvi takav u svijetu. I ne samo to. Evo dobili smo zemljište i odobrenje grada pa ćemo do prolića postavit spomenik mercedesu.

Svibnja u organizaciji oldtimer kluba imotski otvara se ispred zgrade grada u imotskom. U imotskom kreće gradnja spomenika mercedesu evo kako će izgledati. U imotskom se podiže spomenik mercedesu. Spomenik će biti vjerna kamena replika mercedesa 115 u naravnoj veličini modela iz 70 ih godina prošlog stoljeća upravo onakvog u kakvim su se imoćani vraćali kućama s rada u njemačkoj kamen temeljac za spomenik mercedesu u imotskom je postavljen.

Vidjet ćete koliko će ljudi samo zbog prvog spomenika mercedesu doći u imotski. Dugo najavljivani radovi radi postavljanja jedinstvenog spomenika kultnom njemačkom automobilu mercedesu započeli su u imotskom na atraktivnoj lokaciji na putu gaja. Njihovu ideju prihvatila je gradska vlast a kontaktirali su i njemačku tvornicu u kojoj su naišli na podršku i oduševljenje što je njihov brend postao simbol jednog hrvatskog grada. Spomenik će biti postavljen u samome centru grada a prikazivat će kultni mercedes miniku 115 u prirodnoj veličini.

Dobrodošlica je to u imotsku krajinu. Bit će to prava atrakcija. Oldtimer klub imotski prošle je godine najavio dizanje spomenika mercedesu tamošnjoj ikoni a u nedjelju je simbolično položen kamen temeljac i predstavljen je projekt. Prve iskope zemlje bagerom budno je pratio jedan od inicijatora podizanja spomenika ivan topić nota predsjednik oldtimer kluba imotski.

Dugo očekivana izgradnja spomenika mercedesu kultnom prijevoznom sredstvu mnogih imoćana konačno kreće u realizaciju piše slobodna dalmacija. Ljubav imoćana i mercedesa ima sretan kraj. I nemoguće je zbog toga ne primijetiti zanos u očima entuzijasta iz ovog kluba.