web statistics

Spomenik Kralju Tomislavu U Tomislavgradu

Dani Svetog Nikole Tavelica Od 29 Lipnja Do 8 Srpnja Bljesak

Godine prvo kao knez latinski.

Spomenik kralju tomislavu u tomislavgradu. Spomenik kralju u tomislavgradu tomislav je vrlo popularan kao prvi hrvatski kralj i kao ujedinitelj primorske s panonskom hrvatskom. Kod bazilike koja dominira slikom grada te je ujedno s vremenom postala i svojevrsni simbol grada i općine nalaze se također i nekoliko kipova hrvatskih svetaca. U gradu se nalazi brončani spomenik prvome hrvatskome kralju kralju tomislavu koji je ujedno i spomenik palim hrvatskim braniteljima. To je spomenik svim poginulim hrvatskim braniteljima herceg bosne.

Spomenik kralju u tomislavgradu ujedno i spomenik braniteljima rad akademskog kipara iz zagreba vinka bagarića postavljen 1990 tih. Tamisclaus je bio vladar hrvatske u srednjem vijeku vladao je hrvatskom od 910. Relativno nedavno podignut je spomenik kralju tomislavu u čapljini rad kipara petra barišića postavljen 1998 ali i spomenik kralju tomislavu u tomislavgradu koji je i spomenik palim hrvatskim braniteljima rad nedavno preminulog kipara vinka bagarića. Skulptura kralja tomislava nije samo spomenik kralju tomislavu.

Dux croatorum kneževine hrvatske a zatim je postao prvi kralj latinski. Spomenik u livnu iz 1926. Tomislav i trpimirović latinski. Spomenik kralju u tomislavgradu ujedno i spomenik braniteljima rad akademskog kipara iz zagreba vinka bagarića postavljen 1990 tih tomislavov kip u zagrebu tomislav je vrlo popularan kao prvi hrvatski kralj i kao ujedinitelj primorske s panonskom hrvatskom.

Tu kralj tomislav prikazan kao vladar prvi hrvatski kralj okrunjen na duvnjanskom polju šalje poruku mira mačem zabijenim u zemlju a držanjem iskazuje počast svome narodu.