web statistics

Spomenik Hrvatskoj Himni

File Obelisk Himna Zelenjak Jpg Wikimedia Commons

Godišnjice objave pjesme horvatska domovina družba braća hrvatskoga zmaja i to u čast njenom autoru.

Spomenik hrvatskoj himni. Usred doline na zelenjaku je podignut spomenik hrvatskoj himni u obliku obeliska visokoga 12 20 m koji je postavljen zalaganjem družbe braća hrvatskoga zmaja 24. Studenoga 1935 povodom 100. Spomenik je podigla 24. Studenoga 1935 zalaganjem družbe braće hrvatskoga zmaja povodom 100.

Posmrtne ostatke petra zrinskoga i frana krste frankapana iz bečkoga novoga mjesta prenijeli su u zagrebačku prvostolnicu 1919 kao i posmrtne ostatke e. Obitelj greblički ventek otvara gostionicu. Okružen ruševinama cesargrada u značajnom krajobrazu zelenjak na ulazu u općinu kumrovec na cesti klanjec kumrovec nalazi se spomenik hrvatskoj himni lijepa naša domovino. Spomenik hrvatskoj himni podignut je u zelenjaku 24.

Surrounded by the ruins cesargrad in significant landscape zelenjak at the entrance to the municipality of kumrovec on the road klanjec kumrovec is a monument to the croatian anthem our beautiful homeland. Godišnjice objave pjesme horvatska domovina. Spomenik hrvatskoj himni lijepa naša nalazi se u zelenjaku na mjestu gdje je antun mihanović spjevao himnu. Godine spomenik je sagrađen za samo tri mjeseca iako družba u početku nije raspolagala ni.

Sto godina nakon što je mihanović napisao lijepu našu braća hrvatskog zmaja podigla su spomenik u čast hrvatskoj himni jedini takve vrste u svijetu. Nakon odluke meštarskog zbora zmajskog bratstva o izgradnji spomenika u zelenjaku donesene 21. Okružen ruševinama cesargrada i kapelom majke božje snježne u značajnom krajobrazu zelenjak na ulazu u općinu kumrovec na cesti klanjec kumrovec nalazi se spomenik hrvatskoj himni lijepa naša domovino. Podignut spomenik hrvatskoj himni.

Himnu je antun mihanović koji je dio života proveo u klanjcu napisao 1835 a.