web statistics

Spomenik Despotu Stefanu Lazareviću

Spomenik Despotu Stefanu Lazarevicu Beogradska Tvrđava Spomenici

Podizanje spomenika uredi uredi izvor.

Spomenik despotu stefanu lazareviću. Spomenik despotu stefanu lazareviću se nalazi u gornjem gradu na kalemegdanu u beogradu. Spomenik je podignut 1981. Spomenik oslobodiocima vranja na meti vandala. Današnji vidovdan je bio pri.

Ovako izgleda restaurirani spomenik knezu mihailu foto knez mihailo uskoro na konju. Despot stefan lazarević 1377 1427 sin je i naslednik svetog srpskog kneza lazara hrebeljanovića i kneginje milice. Kruševac dobio spomenik despotu stefanu lazareviću tv zona plus. Godine u porti crkve svetog proroka ilije u zaseoku crkvine delu sela markovca opština mladenovac.

U toku su radovi na podizanju postamenta a spomenik će svečano biti otkriven na vidovdan. Godine i posvećen stefanu lazareviću vitezu vojskovođi i vladaru srbije za čije vreme je beograd prvi put postao prestonica srpske države 1405. Godine kao poklon autora nebojše mitrića beogradu povodom 30. Spomenik despotu stefanu lazareviću u mladenovcu.

Spomenik despotu stefanu lazareviću je spomenik u beogradu izrađen od bronze. Subscribe subscribed unsubscribe 4 41k. Grad kruševac je podigao spomenik despotu stefanu lazareviću i on je otkriven danas. U kruševcu otkriven spomenik despotu stefanu lazareviću povodom vidovdana koji se u kruševcu obeležava kao dan grada na trgu kosturnica koji postaje drugi centar grada otkriven je spomenik despotu steafanu lazareviću.

Media in category spomenik despotu stefanu lazareviću the following 5 files are in this category out of 5 total. Wiki šumadija xvi spomenik despotu stefanu lazareviću 134 jpg 2 848 4 272. Spomenik visok četiri metra koliko je visok i postament prikazuje stefana lazarevića na konju sa podignutom rukom u kojoj drži krst a okrenut je ka kosovu i metohiji. Nalazi se na platou gornjeg grada beogradske tvrđave.

Spomenik su otkrili gradonačelnica kruševca jasmina palurović i bivši gradonačelnik bratislav gašić a kruševačko sveštenstvo predvođeno vladikom davidom osveštalo je spomenik. Skupština kruševca u martu je na predlog nadležne komisije donela odluku o podizanju spomenika despotu stefanu lazareviću. Pronađeno ko je oskrnavio spomenik policajcima. Spomenik sa zapisom o smrti despota stefana lazarevića postavljen je 1427.

Spomenik je postavljen na trgu kosturnica. Unsubscribe from tv zona plus. Spomenik će biti postavljen u centralnom delu trga kosturnica.