web statistics

Spomenik Desanki Maksimovic

Desanka Je Nasa Ali Kojih To Od Nas Kolubarske Blog

Pesnikinja je malo negodovala zbog ovog cina.

Spomenik desanki maksimovic. Her first works were published in the literary journal misao in 1920 while she was studying at the university of belgrade within a few years her poems appeared in the serbian literary herald belgrade s most influential literary publication. Pesnikinja je malo negodovala zbog ovog čina ali su je ubedili da je to samo spomenik poeziji sa njenim likom. Desanka maksimović serbian cyrillic. U valjevu je još za života pesnikinje podignut spomenik desanki maksimovic.

Desanka maksimović je bila pesnikinja pripovedač romansijer pisac za decu a povremeno se bavila i prevođenjem mahom poezije sa ruskog slovenačkog bugarskog i francuskog jezika objavila je oko pedeset knjiga poezije pesama i proze za decu i omladinu pripovedačke romansijerske i putopisne proze. Veljače 1993 bila je srpska pjesnikinja profesorica književnosti i članica srpske akademije znanosti i umjetnosti. Bila je najstarije dijete oca mihaila učitelja i majke draginje. Posted on 17th november 2019 17th november 2019 in spomenici.

U valjevu je još za njenog života podignut spomenik desanki maksimović. Aprilska vožnja kroz vojvodinu a i tebe to molim balkanac bez sagovornika bliži se bliži leto čas pre mene čežnja čovek devojačka molba dodir dušu mi pokloni gračanica ja i ja. U selu rabrovici u okolici valjeva. Desanka maksimović rabrovica kod valjeva 16.

Pesnikinja je negodovala zbog ove odluke ali umirili su je pričom da je posvećen poeziji ali samo ima njen lik. Spomenik desanki maksimović tašmajdan park bb 11000 beograd palilula. Ovaj spomenik je otkrio matija beckovic 27. Pronađite druge spomenike u beogradu na planplus rs.

16 may 1898 11 february 1993 was a serbian poet writer and translator. Pesnikinja je malo negodovala zbog ovog čina ali su je ubedili da je to samo spomenik poeziji sa njenim likom. Filmski scenarista i književnik miloš parametić je pre više od godinu dana završio scenario za film o desanki maksimović pod nazivom tražim pomilovanje ili velika tajna a reditelj bi trebalo da bude milorad. Ovaj spomenik je otkrio matija bećković 27.

Godine u valjevu je podignut spomenik desanki maksimović koji je radio vajar aleksandar zarin. Spomenik desanki maksimović u valjevu podignut joj je još za života što nije odobravala. Ovaj spomenik je otkrio matija bećković 27.