web statistics

Spomenik Crnogorsko Oro

Video Spomenik Crnogorsko Oro Dobio Novu Lokaciju U Podgorici

Maj u podgoričkom naselju donja gorica.

Spomenik crnogorsko oro. Ovaj spomenik koji je nekoliko godina unazad krasio bulevar svetog petra cetinjskog danas je premješten na bulevar 21. Spomenik crnogorsko oro vajara mitra živkovića premješten je na bulevar 21. Crnogorsko oro simbolizuje ples orlova sa crnogorskih planina. Ova statua je simbol crnogorske kulture i tradicije jer je crnogorsko oro nacionalno kolo.

Spomenik je djelo vajara mitra živkovića predstavlja figure crnogoraca u kolu u dva reda ukupnih dimenzija 2 90 x 5 20 metara i sastoji se od osam skulptura. Crnogorsko oro simbolizuje ples orlova sa crnogorskih planina. Rađen je od poliestera. Spomenik je radio vajar mita živković visok je više od pet metara i sastoji se od osam skulptura.

Upravo na ovom mjestu na kojem će dočekati sve naše prijatelje koji dolaze iz pravca cetinja i ispratiti sve naše građane koji se zapute ka našoj staroj prijestonici a prije svega podsjetiti nas na to da treba da čuvamo našu državu kako zarad naših predaka tako i zbog naših potomaka. Maj u podgoričkom naselju donja gorica. Upravo na ovom mjestu na kojem će dočekati sve naše prijatelje koji dolaze iz pravca cetinja i ispratiti sve naše građane koji se zapute ka našoj staroj prijestonici a prije svega podsjetiti nas na to da treba da čuvamo našu državu kako zarad naših predaka tako i zbog naših potomaka. Ples simbolizuje ples orlova sa crnogorskih planina.

Spomenik je djelo vajara mitra živkovića i predstavlja figure crnogoraca u kolu u dva reda. Spomenik crnogorsko oro vajara mitra živkovića dobio je novo mjesto u glavnom gradu. Subscribe subscribed unsubscribe 999. To je vijestima kazao saobraćajni inženjer svetislav konstantinović.

Spomenik oro koji simbolizuje slobodu a izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena. Maj u podgoričkom naselju donja gorica. Spomenik predstavlja figure crnogoraca u kolu ukupnih dimenzija 2 90 x 5 20 metara i sastoji se od osam skulptura. Spomenik crnogorsko oro vajara mitra živkovića dobio je novo mjesto u glavnom gradu.

Spomenik je ranije krasio bulevar svetog petra cetinjskog. Spomenik oro koji simbolizuje slobodu a izniče iz ljutog i nikad pokorenog crnogorskog kamena. Godine kada je proslavljena deseta godišnjica obnavljanja nezavisnosti crne gore. Ovaj spomenik koji je nekoliko godina unazad krasio bulevar svetog petra cetinjskog danas je premješten na bulevar 21.