web statistics

Spomenik Caru Dusanu

Skoplje Spomenik Caru Dusanu Bice Uklonjen

Godine al jazeera grupa od dvadesetak građana pokušala je u noći s petka na subotu srušiti spomenik caru dušanu u centru skoplja koji su uspjeli znatno oštetiti.

Spomenik caru dusanu. Moraćemo da odstranimo sve što je nezakonito postavljeno. Na udaru nacionalističe politike. Cara dusana postavili na. 05 12 2013 u 23 56 spomenik caru dušanu u skoplju.

Decembar 1355 poznat i kao stefan dušan ili dušan silni bio je poslednji srpski kralj iz dinastije nemanjića vladajući od 1331. Pronađite druge spomenike u beogradu na planplus rs. Oštećen spomenik caru dušanu u skoplju car dušan krunisan je u skoplju 1346. Da je bogunovac posebno selo potvrđuje i činjenica što je tu podignut i spomenik svim majkama koje su izgubile sinove u oslobodilačkim ratovima.

Vandali oštetili spomenik caru dušanu. Godine a zatim je postao i prvi car srpske države kada ga je na vaskrs 16. Zbog konstantne pretnje da će spomenik biti srušen makedonski mup uveo je danonoćnu stražu ispred statue cara dušana. Stefan uroš iv dušan nemanjić oko 1308.

To su takve gradjevine spomenici koji veze nemaju jedan s drugim. Reč je o donaciji mileta radosavljevića koji je dugo živeo u beču. Spomenik caru dušanu silnom savska 17 a 11000 beograd savski venac. U skoplju je na novom mostu civilizacija postavljen spomenik caru dušanu koji se nalazi pored ministarstva inostranih poslova republike makedonije javlja za program za dijesporu rts srpska zajednica u makedoniji.

Spomenik caru dušanu u skoplju postavljen je početkom ovog meseca ali je ubrzo grupa od tridesetak albanaca uništila dio mermerne ploče na kojoj stoji spomenik i ostavila statuu cara dušana bez žezla i krsta u rukama. Spomenik caru dušanu u skoplju u skoplju je nedavno postavljen spomenik caru dušanu srpskom imperatoru krunisanom u tom gradu. Godine krunisao prvi srpski patrijarh joanikije ii. Naime stefan dušan je krunisan u cara 16.

Spomenik caru dušanu ugledao je svetlost dana u glavnom gradu makedonije posle spomenika aleksandru makedonskom i skenderbegu srbija je dobila svog predstavnika u gradu na vardaru. žernovski je naveo da je na mostu civilizacija postavljeno pedesetak spomenika bez ikakve dokumentacije a da je među njima i statua cara dušana. Nakon ovoga možemo da razgovaramo kome služi to što je vlada inicirala postavljivanje spomenika srpskom vladaru koji se ako ne kod makedonaca. 22 ne znam da li je neko od vas bio skoro u skoplju pa tu nema sta nema.

U skoplju se nalazi dusanov most koji su oni prekrstili u kameniot most.