web statistics

Spomenik Arcibaldu Rajsu U Beogradu

Spomenik Arcibaldu Rajsu Na Slici Je Topciderski Park Beograd

Spomenik rajsu u mačvanskom selu prnjavor.

Spomenik arcibaldu rajsu u beogradu. Godine da istražuje zločine austrougarske nemačke i bugarske vojske nad civilnim stanovništvom o čemu je napisao mnoge članke i knjige. Podignut je spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku u beogradu. Godine došao u srbiju da istražuje zločine austrougarske nemačke i bugarske vojske nad civilnim stanovništvom. Na poziv srpske vlade rajs je 1914.

Jedna osnovna škola i ulica u beogradu nazvane su po rajsu. Godine u spomen na dr. Godišnjice od smrti istaknutog švajcarskog doktora. Spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku u beogradu.

Sahranjen je na beogradskom topčiderskom groblju. Spomenik arcibaldu rajsu se nalazi u topciderskom parku u beogradu. Zamenik gradonačelnika beograda andreja mledenović položio je danas venac na spomenik arčibaldu rajsu u topčiderskom parku povodom 86. On je istakao da je danas važan datum kada obeležavamo godišnjicu smrti čoveka koji je zadužio srpski narod i srpsku državu onda kada nam je bilo najteže i kada smo bili izloženi velikom.

Spomenik arčibaldu rajsu nalzi se u topčiderskom parku u beogradu. Jedna osnovna škola u beogradu nosi njegovo ime a septembra prošle godine u holu doma vojske srbije otkriveno je i obeležje u bronzi posvećeno rajsu. Spomenik arčibaldu rajsu prijatelj srba iz najtežih dana arčibald rajs švajcarski forenzičar publicista doktor hemije i profesor. Predsednik skupštine beograda nikola nikodijević položio je venac na spomenik arčibaldu rajsu velikom prijatelju srpskog naroda koji je preminuo na današnji dan 1929.

Godine u spomen na dr arcibalda rajsa lozana 1876 beograd 1929 prijatelja srbije strucnjaka za kriminalistiku i profesora univerziteta u lozani. Godine kao deo projekta evropljanin koji nas je najviše voleo odigrana predstava o životu arčibalda rajsa koju je napisao i režirao ljubivoje tadić. Godišnjice smrti cveće na spomenik istaknutom humanisti i kriminologu dr arčibaldu rajsu u topčiderskom parku. U narodnom pozorištu je u februaru 2014.

Zamenik gradonačelnika beograda andreja mladenović položio je danas povodom 88. Na čukarici u novom naselju filmski grad nalazi se ulica s njegovim imenom. Na poziv srpske vlade došao je u srbiju 1914. Nikodijević je istakao da grad beograd tradicionalno obeležava godišnjicu rajsove smrti a posebno u godini u kojoj se slavi i 100 godina od završetka prvog svetskog rata.

Rajs je po ličnoj želji sahranjen na topčiderskom groblju u beogradu a na topčideru mu je podignut i spomenik.