web statistics

Slava Raškaj Slike

Sjaj Genijalne Slikarice Nacional Hr

Slikari naših ljudi i krajeva slava raškaj i nikola mašić dom i svijet zagreb 2005.

Slava raškaj slike. Igora zidića slava raškaj rođena je u ozlju 2. Centar za odgoj i obrazovanje slava raškaj zagreb ulica vladimira nazora 47 hr 10000 zagreb centar sraskaj zg skole hr ured centar sraskaj zg skole hr preskoči na navigaciju. Slava raškaj rođena je 2 1 1877 u ozlju njen otac je bio alojzije raškaj kršteno aloysius franciscus seraphinus koji je radio kao bilježnik dok joj je majka bila olga rođena pfeifinger. Već pri ishođenju mjesta u bečkom zavodu za gluhonijeme.

Autoportret iz 1898 akvarel jasminka poklečki stošić kaže da je većina privatnih kolekcionara slike kupila od obitelji. Iz razgovora s njenim prijateljicama poznato je kako je najviše voljela sama. Slava raškaj gluhonijema i tankoćutna slikarica bila je kao umjetnica marginalizirana za vrijeme života. 2 january 1877 29 march 1906 was a croatian painter considered to be the greatest croatian watercolorist of the late 19th and early 20th century.

Od rođenja je gluhonijema. Kroz ozalj grad na sjeveru hrvatske u blizini grada karlovca i granice sa slovenijom protječe rijeka kupa koja će biti čest motiv slavinih akvarela kao i ostatak prirode koja ju je okruživala i bila inspiracija za većinu njezina opusa. Od rođenja gluhonijema osnovnu i srednju školu završila je u zavodu za gluhonijemu djecu u beču od 1883. Dnevni centar za rehabilitaciju slava raškaj rijeka.

Godine a umrla je u zagrebu 29. Slava raškaj pronounced slǎːʋa rǎʃkaj. Deaf since birth raškaj was schooled in vienna and zagreb where her mentor was the renowned croatian painter bela čikoš sesija in the 1890s her works were exhibited around europe including. Slava raškaj rođena je u ozlju 2.