web statistics

Savica šanci Jezera

Hrt Jezera Savica Oaza Mira U Zagrebu

Jezera savica zagađena gudronom.

Savica šanci jezera. Bačve pune otrovnog ostatka od rafiniranja nafte gudrona ispustili su i. Zimska idila na jezerima savica šanci. U sklopu akcije čišćenja jezera članovi i prijatelji rk roniti se mora izvukli su iz jezera plastičnu ambalažu metalne konstrukcije granje i ostalo. U bližem okruženju smješteni su.

Ova proljetna akcija održana je u ornitološkom rezervatu savica šanci poznatom kao zadnje gradsko stanište ptica. A sjeverno od odlagališta jakuševac. Zagreb 31 03 2018 započela je sanacija divljeg odlagališta otpada uz jezera savica šanci. Prijave traju do 8 sati a za natjecatelje su osigurani mamci i hrana.

Lokaciju je obišao gradonačelnik grada zagreba milan bandić. Grad zagreb poštovani 60 ih i 70 ih godina prošlog stoljeća se u jezera na području mjesnog odbora savica šanci legalno odlagao opasan otpad radi čega su ta jezera i danas zagađena. Na jezerima savica održati izlučno natjecanje kadetkinja i kadeta. Preko 8 000 kubičnih metara svakakvog otpada nalazilo se na tom području od glomaznog do miješanog komunalnog izjavio je goran bradić direktor podružnice čistoća.

Obaviještavamo sve članove društva da će se 21 06 2020. Savica ti je dobra baš mi prijatelj kaže jučer su bili tamo pothranjivali ali samo da znaš da možeš trenutno loviti na 2 jezera jer su ostala još malo zaleđena bez obzira na vrijeme tako da su ti ostali havaji i potkova za ribolov bistro. Ujedno su očišćene zelene površine oko jezera i uz savski nasip. Taj otpad prema javno dostupnim informacijama nikad nije saniran što posebno brine obzirom na blizinu vodocrpilišta u petruševcu.

Stambena naselja savica šanci i borovje toplana gospodarska zona oko radničke ceste dok se s južne strane rijeke save nalaze odlagalište otpada i sajmište. U tri su jezera tijekom 60 ih i 70 ih godina otpad odlagali industrijski divovi. Situacija u blizini jezera savica šanci danas je u potpunosti drugačija nego što je bila prije nešto više od mjesec dana kad su se na području nalazile ogromne količine otpada. Find local businesses view maps and get driving directions in google maps.