web statistics

Palmotićeva Crkva Potres

Velika Fotogalerija Uvjerite Se Iz Prve Ruke U Posljedice

Gradnja crkve je povezana s planiranim ponovnim dolaskom isusovaca u zagreb.

Palmotićeva crkva potres. Vezane ključne riječi tagovi. Stipo balatinac sj uputio je pismo štovateljima presvetog srca isusova i posjetiteljima bazilike u palmi u kojemu navodi da će bazilika srca isusova zbog velikih oštećenja nastalih u potresu biti izvan upotrebe duže vrijeme možda i godinama te poziva vjernike na molitvenu i materijalnu potporu. Oni žive u samom epicentru potresa i izgubili su krov nad glavom duration. Godine a dodatnih 12 000 kasnije je pridonio nadbiskup juraj posilović godine 1898 kupljeno je zemljište za novu.

Potres magnitude 5 3 stupnja oštetio je brojne građevina u raznim dijelovima našeg glavnog grada. Svete mise će se služiti. 7 9 30 11 19 i 20 30 prvi petak u. Devastirana bazilika velike materijalne štete se vide po nekim zagrebačkim zgradama posebice u središnjem dijelu grada.

Nova tv 53 148 views. Srpnja prelazimo na ljetni raspored. Među njima je i bazilika. Urušio se velik dio potkrovlja pa je pod zatrpan velikim slojem cigli i materijala.

22 03 2020 zagreb potres oštetio crkvu u palmotićevoj ulici. Nadbiskup juraj haulik je za tu svrhu priložio 60 000 forinta 1860. 7 8 9 12 i 19 nedjelja. Bazilika srca isusova je bazilika u palmotićevoj ulici u zagrebu posvećena presvetom srcu isusovu njome upravljaju isusovci.

Potres u zagrebu nadzorne kamere i dnevnik nove tv duration. Stradala je i bazilika srca isusova u palmotićevoj ulici u zagrebu. Pismo prenosimo u cijelosti. Crkva je pretrpjela velike štete.

Snažan potres prouzročio je ogromne materijalne štete u središtu zagreba. Akademski zbor crkva palmotićeva potres ruševine zbor moglo bi vas zanimati ako ovo činiš ne trebaš se bojati kraja svijeta bog potresa svijet kao tragač koji trese sito tražeći zlato koje dobiva iz potoka vremena.