web statistics

Novi članovi Hazu 2018

Svecano Proglaseni Novi Clanovi Hazu

25 01 2017 članstvo u akademiji.

Novi članovi hazu 2018. Siječnja 2020 s početkom u 10 sati u velikoj dvorani palače hazu na trgu n. Zagreb redoviti članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti hazu podržali su u četvrtak na izbornoj skupštini u palači akademije prijedloge razreda te su za redovite članove izabrali svih 11 predloženih kandidata potrebnu većinu njihovih glasova dobili su i svi predloženi kandidati u ostalim kategorijama članstva a novi članovi bit će proglašeni na svečanosti 9. Davor rodin u razredu za društvene znanosti silvio ferrari iz italije u razredu za književnost vanda grubišić iz sad a u razredu za prirodne znanosti jadranka gvozdanović iz njemačke u razredu za filološke znanosti ivan mirković iz sad a u razredu za matematičke fizičke i kemijske znanosti živko pavletić iz. Hazu izabrani novi članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljeno 11 05 2018.

Zagrebačke gimnazije koji su. Novi redoviti članovi hazu izvor. Predsjednik znanstveno vijeće za kristalografiju hazu hrvatska kristalografska zajednica 24 06 2009. Tomislav miletic dražen matičić je redovni profesor na klinici za kirurgiju ortopediju i oftalmologiju veterinarskog fakulteta u splitu a autor je borojnih stručnih publikacija te sveučilišnih udžbenika.

Svibnja 2018 hrvatska akademija znanosti i umjetnosti održala je izbornu skupštinu na kojoj je izabrano 10 novih redovitih članova 8 dopisnih članova i 11 članova suradnika a ponovno je izabrano 6 dosadašnjih članova suradnika. Anđelko akrap i prof. Lipnja u palači hazu a održana svečanost proglašenja novih članica i članova hrvatske akademije znanosti i umjetnosti medju kojima su i novoproglašeni članovi suradnici sinjani prof. Anđelko akrap jedan je od tri novoproglašena člana suradnika hazu a u razredu za društvene znanosti a prof.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti hazu bogatija je za nove članove a izabrani su izvrsni članova čija su djela trajna i od nacionalne te međunarodne važnosti istaknuo je predsjednik hazu akademik zvonko kusić na svečanosti na kojoj su u četvrtak proglašeni nove članice i članovi akademije među kojima je i deset redovitih. U zagrebu je jučer 14. Novi dopisni članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti su. Redoviti član razred za matematičke fizičke i kemijske znanosti 20 05 2004.

Novi članovi hazu a su izvrsni. Novi članovi hrvatske akademije znanosti i umjetnosti hazu proglašeni su na svečanosti u palači akademije gdje je predsjednik hazu akademik zvonko kusić istaknuo kako je na taj veliki događaj za vodeću hrvatsku znanstvenu i kulturnu ustanovu pogled svih njezin članova doista usmjeren na mlade i budućnost pogledavši pri tome na nazočne učenike xv.