web statistics

Likovna Analiza Skulpture

Skulptura

Pripada žanru portreta uz elemente enterijera.

Likovna analiza skulpture. Usporedba uključuje grafičku analizu vizualno taktilne pojmove no ne ulazi u interpretaciju značenja. Skulpturu je naručio francuski kardinal za svoju grobnu kapelu u crkvi sv. Rikazuje hrvatsku spisatelji u mariju juri zagorku. Skulptura ili plastika odn vajarstvo ili kiparstvo grana likovne umjetnosti likovno izražavanje trodimenzionalnim oblicima i tijelima većina skulptura ima čisto estetski cilj.

Sastavljena je od dviju velikih masa koje su spojene u cjelovitu kompoziciju. Vanjski osoba bronca metal skulptura umjetnost skulpture umjetnost arhitektura ljudi osoba piletina računalo stupanj. Analiza likovnog djela 2. Pietà je prvo slavno djelo michelangela i ujedno prvo potpisano djelo ovog najvećeg umjetnika visoke renesanse.

Analiza skulptura je puna plastika. Oplošje skulpture čine zaobljene napete plohe koje kontinuirano prelaze jedna u drugu. Odnos svjetla i sjene takav je da sjena prati zatvorenost i zaobljenost svakog pojedinog oblika s blagim i mekim. Kada trodimenzionalni objekat ima osim umjetničkog i funkcionalni aspekt možemo ga nazvati skulpturom samo ukoliko je umjetnički aspekt predominantan.

Skulptura je puna plastika. Slika prikazije bračni par arnolfini u enterijeru. Petra u rimu 1497. Jan van eyck.

Skulptura je vizualan i taktilni o ivljaj i statua je to vi imo po tome to je to samostalan volumen samostalno o likovan i postavljen u prostoru nije vezan za po logu osim naravno postolja. Analiza likovnog djela 1. Tema je do tada bila slabo poznata u italiji i uklopila se u sve jače štovanje gospe u italiji 15. Komparacija paleolitske skulpture venera willendorfska i zmijske božice s krete.

Analiza skulpture 8 pitanja by kristinar last updated. 1228 questions all questions 5 questions 6 questions 7 questions 8 questions. Likovna umjetnost 1. Oplošje skulpture čine zaobljene napete plohe koje kontinuirano prelaze jedna u drugu.

Jul 5 2016 total attempts. Tijekom prezentacije tumače se pojmovi vezani uz likovnu analizu a na primjeru dva djela provjerava se način rada fotografija i prezentira se cjelvita analiza slika.