web statistics

Kamen Temeljac U Banja Luci

Jedina Neobnovljena Dzamija U Banja Luci Kamen Temeljac Za

Ceremoniji su prisustvovali reisu l ulema islamske zajednice u bih husein ef.

Kamen temeljac u banja luci. U ankari su 11 oktobra 2016. Godine direktor vakufske direkcije islamske zajednice iz u bih senaid zajimović i direktor generalne direkcije vakufa republike turske adnan ertem potpisali protokol o realizaciji projekta ponovne izgradnje. Svečanost polaganja kamena temeljca za ponovnu izgradnju arnaudija džamije jedine neobnovljene banjalučke džamije bit će održana 22. Pored toga u vukosavlju je predsednica cvijanović sa nikolićem i rakićem otvorila i novosagrađeni centar za kulturu u vukosavlju.

Danas će u banjoj luci svečano biti otvorena obnovljena ferhat pašina džamija u narodu poznatija i kao ferhadija. Banja luka svečanost polaganja kamena temeljca za ponovnu izgradnju arnaudija džamije jedine neobnovljene banjalučke džamije bit će održana 22. Godine direktor vakufske direkcije islamske zajednice iz u bih senaid zajimović i direktor generalne direkcije vakufa republike turske adnan ertem potpisali protokol o realizaciji projekta ponovne. Predsednica republike srpske željka cvijanović konzul srbije u banja luci vladimir nikolić i borislav rakić načelnik opštine položili su kamen temeljac za izgradnju nove zgrade administrativnog centra opštine vukosavlje.

Sagrađena je u donjem šeheru nedaleko od poznate ferhadije džamije od koje je 16 godina mlađa. Banjalučka ljepotica izgrađena je 1579. Godine porušena 1993 a kamen temeljac za njenu obnovu položen je 2001. Muhedin spahić glavni imamam medžlisa islamske zajednice banja luka kazao je da je sretan što počinje obnova odnosno izgradnja jedine do sada ne obnovljene džamije u banjoj luci.

U banjoj luci je danas položen kamen temeljac za ponovnu izgradnju džamije arnaudija koja je kao i ostale banjolučke džamije porušena 7. Istovremeno zvaničnici ovog entiteta su izrazili očekivanja da jučerašnje hapšenje dva lica na palama nije uzrokovano političkim aspektima već da je posljedica primjene pravnih normi. U ankari su 11 oktobra 2016. U banjaluci je danas postavljen kamen temeljac za izgradnju generalnog konzulata srbije u republici srpskoj.

Povodom stogodišnjice od stradanja ruske porodice romanov u julu će zvanično biti postavljen kamen temeljac za gradnju rusko srpske crkve u gundulićevoj ulici u blizini okružnog privrednog suda potvrdio je načelnik odeljenja za prostorno uređenje poslove slobodan stanarević.