web statistics

Kamen Temeljac Beograd Sarajevo

Polozen Kamen Temeljac Za Izgradnju Auto Ceste Beograd Sarajevo

Položen kamen temeljac za izgradnju auto ceste beograd sarajevo 09 10 2019.

Kamen temeljac beograd sarajevo. Svečanosti polaganja kamena temeljca u blizini granice srbije i bosne i. Položen kamen temeljac za autoput beograd sarajevo october 8 2019 october 8 2019 j k predsjedavajući i članovi predsjedništva bih željko komšić šefik džaferović i milorad dodik te predsjednici srbije aleksandar vučić i turske recep tayyip erdogan položili su danas kamen temeljac za izgradnju autoputa koji bi trebalo da poveže srbiju i bih. Srbija počinje da radi svoju dionicu kuzmin sremska rača u dužini od 17 kilometara. Naveo je da se danas postavlja i kamen temeljac za izgradnju puta novi pazar tutin.

U 18 16 predsjedavajući i članovi predsjedništva bih željko komšić šefik džaferović i milorad dodik te predsjednici srbije aleksandar vučić i turske recep tayyip erdogan položili su danas kamen temeljac za izgradnju autoputa koji bi trebalo da poveže srbiju i bih. U prisustvu predsjednika turske recepa tayyipa erdogana predsjednika srbije aleksandra vučića i predsjedavajućeg i članova predsjedništva bosne i hercegovine željka komšića šefika džaferovića i milorada dodika danas je u sremskoj rači položen kamen temeljac za izgradnju autoputa beograd sarajevo. Nakon samita srbija turska bosna i hercegovina u beogradu danas je polaganjem kamena temeljca u prisustvu predsjednika srbije i turske aleksandra vučića i recepa tayyipa erdogana kao i članova predsjedništva bosne i hercegovine željka komšića šefika džaferovića i milorada dodika svečano označen početak radova na autoputu beograd sarajevo 10 mjeseci od. Erdogan je spomenuo i šemsudima kučevića predsednika opštine tutin koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na putu novi pazar tutin par dana nakon njegove posete srbiju i raškoj oblasti 2017.

Izgradnjom autoputa beograd sarajevo srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim koridorom 5 koji povezuje mađarsku hrvatsku i bih a bih sa koridorima 10 i 11 unutar srbije odnosno sa autoputem beograd šid kao i saobraćajnicom preko požege. Auto put beograd sarajevo deonica bjeljina sremska rača kuzmin veza sa autoputem e 70 beograd zagreb ima dužinu od oko 18 kilometara. Komercijalnim ugovorom predviđeno je da tašjapi izradi kompletnu plansku i tehničku dokumentaciju i to planove detaljne regulacije studiju opravdanosti sa idejnim projektom projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje te izvođenje. Položen kamen temeljac za autoput beograd sarajevo objavljeno 08.

U prisustvu predsjednika turske recepa tayyipa erdogana predsjednika srbije aleksandra vučića i predsjedavajućeg i članova predsjedništva bosne i hercegovine željka komšića šefika džaferovića i milorada dodika danas je u sremskoj rači položen kamen temeljac za izgradnju autoputa beograd sarajevo javlja anadolu agency aa. Fena predsjedavajući i članovi predsjedništva bih željko komšić šefik džaferović i milorad dodik te predsjednici srbije i turske aleksandar vučić i recep tayyip erdogan položili su u utorak kamen temeljac za izgradnju auto ceste koja bi trebalo da poveže srbiju i bih.