web statistics

Juraj Habdelić Knjižnica

Habdelic Juraj Pervi Otca Nasega Nacionalna I Sveucilisna

09 00 17 00 čitaonica.

Juraj habdelić knjižnica. Početnu školsku naobrazbu stječe u turopoljskome zavičaju a gimnaziju je vjerojatno pohađao u isusovaca na zagrebačkome griču. Hrvatski isusovac pisac djela moralno poučnoga karaktera i leksikograf. Datum posljednje izmjene sadržaja. Pravilnik o radu knjiznice os jurja habdelica pdf.

Manjim dijelom su zastupljene i prirodne znanosti. Dobrodošli su i putnici namjernici. One se nalaze na kraju školskih stranica a namijenjene su svima vama. Od 9 do 17 sati.

Od 10 do 18 sati. 09 00 15 00 molimo vas da sve ponude šaljete isključivo putem e mail a. Bilo bi nam drago da se na njima zadržite ili da vam posluže kao polazna točka za put u svijet. 10 00 18 00 petak posudba i čitaonica.

Zagreb 1678 pripadnik je isusovačkoga reda poznati i plodni kajkavski barokni pisac leksikograf nastavnik i propovjednik. Ponedjeljak četvrtak posudba. Knjižnica knjižnica juraj habdelić jordanovac 110 pp 169. Dobro došli na mrežne stranice knjižnice oš jurja habdelića.

Ako unesete pojam hiv rezultati pretraživanja će uključit će i hiv i hiv. Juraj habdelić umro je 27. Knjižnica je u potpunosti otvorena za građanstvo. Pri pretraživanju nije važno jesu li slova mala ili velika.

1632 a filozofiju studirao u. Učenicima učiteljima roditeljima i onima koji su na bilo koji način vezani uz našu školu. Kat zgrade knjižnice juraj habdelić radno vrijeme. Gimnaziju je završio u zagrebu teologiju je studirao u beču gdje se 1629.

Podrijetlom iz plemićke turopoljske obitelji. članom družbe isusove postaje u beču. Filozofski fakultet družbe isusove zagreb knjižnica juraj habdelić dobar dio fonda su književna djela hrvatskih i stranih pisaca te filološka literatura. Za habdelićevu pak jezičnu i književno znanstvenu vrijednost i osebujnost njegova ključnog djela pervi oca našega adama greh dovoljno je citirati upravo ono što je o tome kukuljevićevu radu istakao i zvonimir bartolić jer je u kukuljevićevoj ocjeni sadržano zapravo sve ono bitno što se odnosi i na to djelo ali i.

Iako knjižnica zauzima tek 47 m 2 pažljivim rasporedom omogućen je slobodan pristup građi a fond se redovito obnavlja planiranim sredstvima grada velike gorice i neredovito mzo a. Od 9 do 15 sati. Juraj habdelić staro čiče 1609. Novicijat je proveo u leubenu 1630.