web statistics

Juraj Habdelić Dikcionar

Juraj Habdelic Alchetron The Free Social Encyclopedia

1678 juraj habdelić rođen je u starom čiču u obitelji turopoljskih sitnih plemića u travnju 1609.

Juraj habdelić dikcionar. Studirao je filozofiju i teologiju u njemačkoj austriji i slovačkoj. Juraj habdelić staro čiče 1609. Cijena 69 kn 10 pošalji poruku veleprodajna cijena. Među njegovim su najpoznatijim djelima zercalo marijansko pervi otca našega adama greh i dikcionar prvi kajkavski rječnik.

Godine umro je u zagrebu isusovački svećenik juraj habdelić znameniti hrvatski pisac i leksikograf. Dikcionar juraj habdelić pretisak. Godine u starom čiču. Vaša adresa e pošte neće biti objavljena.

Jedan od najpoznatijih turopoljaca juraj habdelić rođen je 17. Neki su od njih zapisani i u rječniku ivana belostenca gazofilaciju koji je također nastao u 17. Mnogi frazemi što ih nalazimo u habdelićevu djelu poznati su do danas. Ii juraj habdelić dikcionar.

Stoljeću ali je objelodanjen tek u 18. He went to gymnasium probably the jesuit secondary school in zagreb and continued his education in vienna and in 1630 he entered the jesuit order. Juraj habdelić pisac o važnosti morala u hrvatskoj 1678. članom družbe isusove postaje u beču.

Dikcionar juraj habdelić 100031607 analizom rječnika isusovca jurja habdelića dictionar ili rechi szlovenzske zvexega ukup zebrane 1670 nastoji se pokazati koliko je to habdelićevo djelo imalo utjecaja na standardiziranje hrv. U 01 25 do isteka još oglas prikazan. 24500312 podijeli spremi osnovne informacije lokacija zagrebačka velika gorica okolica. Neko vrijeme djelovao je kao propovjednik u crkvi sv.

školovanje je nastavio u beču gdje je 1630. Hrvatski leksikograf juraj habdelić u svoj rječnik dikcionar zapisivao je pored riječi i frazeme. Bio je pisac i leksikograf te profesor na nekoliko gimnazija. Budite prvi koji će recenzirati juraj habdelić.

Gimnaziju je najvjerojatnije pohađao kod isusovaca u zagrebu. Zagreb 1678 pripadnik je isusovačkoga reda poznati i plodni kajkavski barokni pisac leksikograf nastavnik i propovjednik. Stupio u isusovački red. Početnu školsku naobrazbu stječe u turopoljskome zavičaju a gimnaziju je vjerojatno pohađao u isusovaca na zagrebačkome griču.

Juraj habdelić 1609 1678 juraj habdelić was born in staro čiče in a family of low rank aristocracy of turopolje in april 1609.