web statistics

Juraj Habdelić Biografija

Matica Hrvatska Kolo 5 6 2009 Juraj Habdelic U Kontekstu

U budimu je tiskao knjižicu kratka osnova horvatsko.

Juraj habdelić biografija. Ksaver šandor gjalski đalski pravim imenom ljubomir tito babić 1 gredice klanjec 26. Gimnaziju je pohađao kod isusovaca u zagrebu filozofiju u. Slamnig ivan hrvatski književnik prevoditelj i književni znanstvenik metković 24. Kroz poticanje na kršćansku pobožnost juraj habdelić je u svojim opsežnim djelima zercalo marijansko graz 1662.

1930 zagreb 3. U njegovoj obitelji govorio se njemački jezik no majka julijana mu je njegovala i kajkavštinu gimnaziju je pohađao u rodnoj krapini varaždinu i u karlovcu godine 1826. Juraj habdelić staro čiče 17. Born to a family of croatian peasants in hrvatsko zagorje kovačić made his way through law school to become an attorney he was born in celine goričke a village near marija gorica.

They were married in marija gorica. Ljudevit gaj rodio se u krapini 1809. Johann sebastian bach fonetski. Mart 1685 28.

Gredice klanjec 9. Ivan was also called janko and dreamed that ante would become a priest. Godine upisao se je na pravo u pešti. Jedan od najtipičnijih hrvatskih književnika druge polovine 19.

His parents were ana vugrinec and ivan kovačić 1826 1906. Studenoga 1678 hrvatski književnik jezikoslovac i isusovac. Iako on sam nije uveo nove muzičke oblike obogatio je preovladavajući njemački stil. Upisao je studij filozofije u beču koji je nastavio u grazu a 1829.

Dotaknuo i područje crkvene himnodije. Na filozofskom fakultetu u zagrebu gdje je radio kao profesor na odsjeku za komparativnu književnost. Rođen je od roditelja boldižara baltazara habdelića i margarite kraljić. Juli 1750 je bio njemački kompozitor svirao je orgulje čembalo violu i violinu a njegova crkvena i sekularna djela za hor orkestar i solo instrumente okupila su sve periode baroka i dovela ga do njegove najveće zrelosti.