web statistics

Jarun Jezero Umjetno

Od Vinkovaca Do Ogulina 6 Jezera U Kojima Hrvati Traze Spas Od

Jezero se nalazi 3 5 km sjeverno od sibinja i 7 km sjeverozapadno od slavonskog broda.

Jarun jezero umjetno. Jarun je bio samo jedan od savskih rukavaca. Naselje ima i istoimeno jezero u čijem sklopu se nalazi veslačka staza dužine 2 km. 1 rijeke jadranskog slijeva su. Petnja je slatkovodno umjetno jezero smješteno na južnoj strani dilja u općini sibinj u brodsko posavskoj županiji.

Rukavac je uređen i pretvoren u rekreacijsko sportski centar 1987. Stajaćice vode u prirodi koje ne teku već miruju u udubinama tla ušće mjesto na kojemu se neka rijeka ulijeva u drugu rijeku more ili jezero sava rijeka koja prolazi kroz glavni grad republike hrvatske vransko jezero najveće jezero u republici hrvatskoj nalazi se u blizini biograda na moru lokve najmanje i najpliće vode stajaćice ponornice tekućice koje dijelom. Povijest jaruna jarun koji je danas poznat kao atraktivno zagrebačko naselje uz istoimeno umjetno jezero jarun i sportsko rekreacijski centar s veslačkom stazom i mnogobrojnim drugim sportskim i zabavnim sadržajima ima svoju nepoznatu stranu široj javnosti. A linija koja.

Izgradnjom savskih nasipa započela je transformacija jaruna iz močvare u jedno od najposjećenijih zagrebačkih zelenih oaza. 6 km dužine pa je. Oko jezera je asfaltirana cesta cca. Rijeke i jezera hrvatske prisjetite se.

Jezero je nastalo 1968. Jarun je rukavac save a nalazi u zapadnom dijelu zagreba. Izvor rijeka ušće delta rijas porječje slijev ponornica razvodnica voda na kopnu prirodno i umjetno jezero sljevovi crnomorski sljev 62 površine površinska razvodnica gusta riječna mreža dugi tokovi manji padovi toka obilje vode na površini jadranski sljev 38 površine površinska i podzemna. Jezero jarun se osim od veslačke staze sastoji od dva povezana jezera za kupanje i rekreaciju veliko jezero i malo jezero i šest otoka otok univerzijade otoka trešnjevka otok hrvatske mladeži otok divljine otok veslača i otok ljubavi.

Stranice u kategoriji umjetna jezera u hrvatskoj prikazano je 20 stranica u ovoj kategoriji od ukupno 20. A krka neretva cetina b kupa i sava c dunav zrmanja korana d mura una gacka bosut e vuka i dragonja 2 sava dunav kupa i drava spadaju u. A jadranski slijev b slijev atlantskog oceana c crnogorski slijev d crnomorski slijev 3 rijeka dunav je razvijena po. Bundek je drugo zagrebačko jezero a nalazi se na području novog zagreba.

Krajem osamdesetih godina prije početka univerzijade. Godine izgradnjom brane a svrha mu je bila navodnavanje rižinih polja u jelas polju koje nije. A međunarodnom transportu b turističkom transportu c rekreaciji 4 rijeka je.