web statistics

Ilirske Pokrajine Karta

Illyrian Provinces Wikipedia

Ilirske provincije su 1811.

Ilirske pokrajine karta. Imale ukupno 1 504 258 stanovnika od toga 460 116 intendatura ljubljana 381 000 intendatura karlovac 357 857 intendatura trst i 305 285 intendatura zadar. A hrvatska i napoleonove ilirske pokrajine b hrvatska polovinom xix. Les provinces illyriennes naziv je za hrvatske i slovenske zemlje pod francuskom vlašću u doba napoleona a dobile su ime po starosjediocima ilirima stariji hrvatski naziv za ove pokrajine je slovinske države. Francuska karta regije iz početka xix stoljeća s naglaskom na takozvane ilirske pokrajine ilirske pokrajine francuski.

Na sjeveru su plodne riječne doline koje čine rijeke drava sava dunav kupa una a na jugu brojna krška polja i razvedena morska obala puna otoka i zaljeva povoljnih za prirodne luke i plovidbu. Ilirske province in prefektura poglej več rab. Les provinces illyriennes talijanski. Les provinces illyriennes naziv je za hrvatske i slovenske zemlje pod francuskom vlašću u doba napoleona a dobile su ime po starosjediocima ilirima.

Nakon poraza u bitci kod wagrama austrijsko carstvo bilo je prisiljeno schönbrunnskim mirom prepustiti francuskoj veliki dio svojih zemalja. Find local businesses view maps and get driving directions in google maps. Ilirske province in pozabljeni zaklad poglej več prefektura. Priručna karta iz hrvatske povijesti.

Ilirske pokrajine su podeljene u dve divizije sa sedištem u ljubljani i zadru svaka pod komandom divizijskoga generala. Doselili su se onamo na početku željeznoga doba kraj ii. Područje današnje hrvatske bilo je oduvijek vrlo bogato životinjskim i biljnim svijetom pa slijedom toga pogodno za život ljudi. Iliri grčki ἰλλυρıοί illyrioí latinski illyrii su bili skupina međusobno srodnih indoeuropskih naroda koja je od kraja brončanoga doba i u antičko doba nastavala uglavnom zapadna područja balkanskoga poluotoka.

Pri nas bi podoben status kot prefekture imele še nevpeljane a že uzakonjene pokrajine v zls in podprte v spremembah 143. 1848 g c hrvatska. Oktobra 1809 za vrijeme napoleonskih ratova na teritoriju venecijanskih austrijskih slovenskih mađarskih rijeka i hrvatskih zemalja koje su ime dobile po starosjediocima ilirima.