web statistics

Franjo Kuharić Atentat

Kardinal Franjo Kuharic Sluga Bozji 1919 Povijest Hr

Zanimljivo je da je franjo kuharić bio trinaesto najmlađe dijete u obitelji.

Franjo kuharić atentat. Taj se kraj danas naziva i dolinom kardinala u nedalekom brezariću rođen je kardinal bl. Franjo kuharić rođen je 15. Března 2002 záhřeb byl chorvatský římskokatolický duchovní biskup arcibiskup metropolita záhřebský 1970 1997 a kardinál čestný člen chorvatské akademie věd a umění. Na jučerašnji dan prije 15 godina preminuo je kardinal franjo kuharić nadbiskup zagrebački koji je svojom pojavom pastirskim držanjem i evanđeoskom poniznošću bio omiljen kako u crkvi tako i izvan nje.

Na njega je dva puta organiziran atentat. Godine u jakovlju a kao župnik bio je i na saslušanju u udbi. U gornjem pribiću u filijali župe pribić kraj jastrebarskog od roditelja ivana i ane r. Kardinal franjo kuharić otišao je kao zagrebački nadbiskup u mirovinu 1997 premda je uvjete za umirovljenje stekao već 1994.

Dubna 1919 gornji pribić 11. Studij teologije upisao je na katoličkom bogoslovnom. Godine postao hrvatski caritas. U trenutku smrti bio je u 82.

Biskupom je franjo kuharić postao 1964 a zagrebačkim nadbiskupom 1970. Kardinal franjo kuharić rođen je 15. Godini života rođen je 1919. Godine osnovao središnji odbor caritasa koji je 1993.

Godine u gornjem pribiću u poznatoj dolini kardinala. Franjo kuharić 15. Nabiskupsku klasičnu gimnaziju završio je na šalati a studij teologije na katoličkom bogoslovnom fakultetu u zagrebu. Marec 2002 záhreb chorvátsko bol chorvátsky rímskokatolícky duchovný biskup arcibiskup metropolita záhrebský 1970 1997 a kardinál.

Franjo kuharić je još za vrijeme jugoslavije 1989. I to s titulom sv. Kako bismo vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima potrebna nam je vaša pomoć. Godine u selu gornji pribić pokraj krašića.

Na današnji dan 11. Molimo vas podržite narod hr s 50 100 200 ili više kuna. Za hrvatsku je lobirao na svojim inozemnim putovanjima u vatikanu i u razgovorima s brojnim stranim veleposlanicima i političarima koji su ga često posjećivali. Stoga je njegov nasljednik kardinal josip bozanić prije pet godina pokrenuo postupak za proglašenje blaženim omiljenog i voljenog kardinala kako ga se naziva u javnosti.

Kao pitomac nadbiskupskog dječakog sjemeništa na šalati u zagrebu u nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji. Apríl 1919 pribić shs 11. Kardinal franjo kuharić zagreb travanj 1993. Kardinalom je proglašen 1983.

Umro je znameniti hrvatski kardinal franjo kuharić. Franjo kuharić rodio se 15. Navršivši 75 godina. U gornjem pribiću u općini krašić kao najmlađe trinaesto dijete ivana i ane rođene blažić u siromašnoj ratarskoj obitelji.