web statistics

Dragutin Domjanić Kipci I Popevke

Dragutin Domjanic Kipci I Popevke

Dragutin domjanić rođen je u selu adamovec u prigorju nedaleko sesveta u plemenitaškoj obitelji milivoja i zorice domjanić kao karlo milivoj ivan franjo ladislav domjanić.

Dragutin domjanić kipci i popevke. The most notable work of domjanić is thus kajkavian poem collection kipci i popevke and the poems fala and popevke sam slagal. Pohađao klasičnu gimnaziju u zagrebu koju je završio 1893. Kipci i popevke dragutin domjanić 100091049 najpoznatija domjanićeva zbirka kajkavskih popevki prvi put je objavljena u zagrebu 1917. Objavljeno je drugo bibl.

Dragutin domjanić jedan je od najutjecajnijih i najvećih pjesnika kajkavske književnosti. Već za božić 1922. He was a member of yugoslav academy of sciences and arts the president of matica hrvatska 1921 1926 and the president of yugoslav pen club. U izdanju društva hrvatskih književnika.

U njoj je kritički i satirički opisao kako su živjeli intelektualci 1920 ih godina. Having graduated law he served as a judge in zagreb and as a counsellor for ban s bench. Završio je pravo na fakultetu u zagrebu gdje je i doktorirao 1899. To je pesimistički nastrojena poezija prisutni su osjećaji prerane zamorenosti životom klonulosti i umora pjesnika s jedne strane do.

God osnovne karakteristike njegove štokavske lirike su. Njegove najpoznatije kajkavske pjesme popevke sam slagal i fala uglazbio je slavni vlaho paljetak a njihova popularnost ne pada niti danas. Domjanić was born in krči a village near the town of sveti ivan zelina. Dragutin domjanić bele rože dragutin domjanić je prvenstveno prepoznatljiv kao pjesnik kajkavskih stihova književni put je započeo kao pisac štokavske poezije to je zbirka pjesme iz 1909.

Dragutin domjanić 12 september 1875 7 june 1933 was a croatian poet. Dragutin domjanić preminuo je 7 6 1933.