web statistics

Dragutin Domjanić Kaj

Dragutin Domjanic Lorenina 7 A

Tu brat mi je vsaki tu doma sem taki pogodit bi mogel i speć poznati su puti tu vsigde je čuti ljubljenu domaću mi reč.

Dragutin domjanić kaj. To je pesimistički nastrojena poezija prisutni su osjećaji prerane zamorenosti životom klonulosti i umora pjesnika s jedne strane do. Pjesma je objavljena u zbirci kajkavske poezije v suncu i senci 1927. Godine ali je danas ostao poznat kao jedan od reafirmatora dijalektalne kajkavske poezije. I srce mi greje i z menom se smeje i v žalosti plače takaj.

Analiza lektire dragutin domjanić. U kajkavskoj poeziji kipci i popevke 1917. Dragutin domjanić preminuo je 7 6 1933. Ovdje pročitajte cijelu pjesmu.

Dragutin domjanić započeo je pisati kao pjesnik štokavskog jezičnog kruga pjesme 1909. Dragutin domjanić rođen je u selu adamovec u prigorju nedaleko sesveta u plemenitaškoj obitelji milivoja i zorice domjanić kao karlo milivoj ivan franjo ladislav domjanić. God osnovne karakteristike njegove štokavske lirike su. V suncu i senci kaj vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju od kojeg mi lepšega ni.

To je pesimistički nastrojena poezija prisutni su osjećaji prerane zamorenosti životom klonulosti i umora pjesnika s jedne strane do. Završio je pravo na fakultetu u zagrebu gdje je i doktorirao 1899. Pohađao klasičnu gimnaziju u zagrebu koju je završio 1893. U njoj je kritički i satirički opisao kako su živjeli intelektualci 1920 ih godina.

Kasnije je bio sudac i vijećnik banskog stola u zagrebu. God osnovne karakteristike njegove štokavske lirike su. Tekst pjesme kaj izvođač dragutin milivoj domjanić vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju. Dragutin domjanić kaj dragutin domjanić je prvenstveno prepoznatljiv kao pjesnik kajkavskih stihova književni put je započeo kao pisac štokavske poezije to je zbirka pjesme iz 1909.