web statistics

Dragutin Domjanić Kaj Tema

Dragutin Domjanic Kaj Kviz

1925 a od 1918 realnu gimnaziju.

Dragutin domjanić kaj tema. Dragutin tadijanović rođen je 4. Vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju od kojeg mi lepšega ni. Autor je dragutin domjanić. Godine stanujući u brodskom.

Domjaniću rođenom na krčama u adamovcu kraju kojeg je opisao u bezbroj pjesama. Ovdje pročitajte cijelu pjesmu. Analize pjesama najvećih hrvatskih i svjetskih pjesnika. Dragutin milivoj domjanić hrvatski kajkavski pjesnik rođen je 12.

Mrtvo je vse kaj smo imali radi. Dragutin domjanić je rođen 1875 godine u krčima kraj zagreba u staroj hrvatskoj plemićkoj obitelji. Kad si ti znala čez oblok pogledet kak da su rože oživele bele kak da su dobre ti dragale ruke kak da su k tebi privinut se štele. Pjesma je objavljena u zbirci kajkavske poezije kipci i popevke 1917.

čule su stare kaj šepćeju vure. Godine u rastušju kod slavonskog broda kao najstarije od šestero djece zemljoradnika mirka tadijanovića i mande r kegljen. 1916 i u slavonskom brodu dva razreda više pučke škole 1916. Pisac koji je prvi u hrvatskoj književnosti cjelovitije i umjetnički zrelije ostvario melodioznost i ritmičnost kajkavskoga dijalektalnoga izraza.

Djetinjstvo je proveo na obiteljskom imanju u krčima. Nî ti sad rožah poginul je vrtek dom je razrušen raznesli su vsega zdalka se vidi ledina žalostna dom gde se belel na slemenu brega. Em nikaj ni. Osnovnu školu i gimnaziju je završio u zagrebu gdje je i doktorirao na pravnom fakultetu.

Ovdje pročitajte cijelu pjesmu. Pohađao je nižu pučku školu u susjednom selu podvinju 1912. Kud dragutin domjanić adamovec nosi ime po istaknutom hrvatskom kajkavskom pjesniku predsjedniku i pačasnom članu matice hrvatske predsjedniku pen a članu jazu a društvenom djelatniku viječniku banskog stola akademiku i zagrebačkom sucu dr. Pjesma je objavljena u zbirci kajkavske poezije kipci i popevke 1917.

God osnovne karakteristike njegove štokavske lirike su. Dragutin domjanić bele rože dragutin domjanić je prvenstveno prepoznatljiv kao pjesnik kajkavskih stihova književni put je započeo kao pisac štokavske poezije to je zbirka pjesme iz 1909. šimić dobriša cesarić dragutin tadijanović petar preradović s s. I srce mi greje i z menom se smeje i v žalosti plače takaj.

Autor je dragutin domjanić.