web statistics

Dragutin Domjanić Kaj Ne

Dragutin Domjanic Pjesnik Prigorja By Ruza Jozic Issuu

Tu brat mi je vsaki.

Dragutin domjanić kaj ne. Tu brat mi je vsaki tu doma sem taki pogodit bi mogel i speć poznati su. Autor je dragutin domjanić. Iako je pjesma govori o ljubavi prema zavičaju dakle pripada domoljubnoj regionalnoj tematici ona na mikrorazini ukazuje na ljepotu i ljubav sveukupnosti domovine. Riječ kaj objedinjuje sve ono što karakterizira taj kraj i tako postaje simbolom identiteta i jedne specifične tradicije a ne samo jezični element.

Dragutin milivoj domjanić kaj em nikaj ni slajse ne cuje se rajse neg dobri nas kaj. Tekst pjesme kaj izvođač dragutin milivoj domjanić vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju. Ovdje pročitajte cijelu pjesmu. Dragutin domjanić kaj dragutin domjanić je prvenstveno prepoznatljiv kao pjesnik kajkavskih stihova književni put je započeo kao pisac štokavske poezije to je zbirka pjesme iz 1909.

Pjesma je objavljena u zbirci kajkavske poezije v suncu i senci 1927. V suncu i senci kaj vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju od kojeg mi lepšega ni. God osnovne karakteristike njegove štokavske lirike su. Dragutin domjanić preminuo je 7 6 1933.

Domjanić je i autor marionetne igre petrica kerempuh i spametni osel koja iako je manje poznata vrlo je vrijedna. Vre tičeki spiju a šume mučiju naj moja popevka zvoni po dolu i gaju po dragomu kraju od kojeg mi lepšega ni. U njoj je kritički i satirički opisao kako su živjeli intelektualci 1920 ih godina.