web statistics

Botanički Vrt Makarska

Park Prirode Biokovo Botanicki Vrt Kotisina

Fra jure radić 1920.

Botanički vrt makarska. 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta. Biokovski botanički vrt kotišina osnovan je 1984. Vrt se nalazi na primorskim obroncima planine biokovo iznad zaseoka kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara a udaljen je svega 3 km od makarske. Opening closing timings parking options restaurants nearby or what to see on your visit to botanicki vrt kotisina.

Vrt je utemeljio dr. Obitelj čosić dobitnici nagrade za najljepši vrt u busovači duration. Vrt je utemeljio dr. Na temelju zaključka i i ii znanstvenog skupa o biokovskom području osnovan je odlukom skupštine općine makarska 1984.

Ovo nije botanički vrt u klasičnom smislu gdje se svaka biljka unosi prema određenim pravilima već je zamišljen kao ograđeni dio prirode gdje će se zadržati prirodni. Do you want to know the entry ticket price for botanicki vrt kotisina. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo. Sve plaže područja grada makarska pa i čitave makarske rivijere su scaron ljunčane ako isključimo stjenovite i betonske povr scaron ine koje se također koriste za kupanje dok pje scaron čanih plaža nema.

Botanički vrt ecobegići vlasenica. Zamišljen je kao biokovo u malom ograničeni dio prirode na kojem se mogu pronaći raznolika staništa. Splitsko makarska nadbiskupija 103 473 views. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo.

Marineta 16 hr 21300 makarska tel fax. Click now to check the details. Dakle sitno žalo u potpunosti dominira podbiokovljem tako i područjem od nekih. 385 0 21 616 924 e mail.

2330003 1100067040 botanički vrt kotišina smješten je na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio parka prirode biokovo. Vrt je utemeljio dr. Godine zaslugom priznatog znanstvenika i franjevca dr. Godine i zakonom zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture.

Botanički vrt kotišina smješten je na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i jednim dijelom se nalazi u parku prirode biokovo.