web statistics

Botanički Vrt Kotišina

Makarska Botanicki Vrt Kotisina

Botanički vrt kotišina biokovski botanički vrt dio parka prirode biokovo osnovao ga je franjevac dr.

Botanički vrt kotišina. Vrt je utemeljio dr. Fra jure radić radi znanstvenog istraživanja i motrenja te zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokove. Zamišljen je kao biokovo u malom ograničeni dio prirode na kojem se mogu pronaći raznolika staništa. Fra jure radić sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja te zaštite i očuvanja biljnog svijeta planine.

Prema zamisli dr fra jure radića skupština općine makarske osnovala je botanički vrt odlukom od 2. 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta. Vrt se nalazi na primorskim obroncima planine biokovo iznad zaseoka kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara a udaljen je svega 3 km od makarske. Botanički vrt kotišina naslov engleski botanical garden kotišina autor.

Botanički vrt kotišina dio parka je i botanički vrt kotišina kojeg je utemeljio dr. Vrt je utemeljio dr. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo. Roman rosavec mentor član povjerenstva.

Biokovski botanički vrt kotišina osnovan je 1984. Najzanimljiviji članci slike i video vezani za temu botanički vrt. Roman rosavec predsjednik povjerenstva ustanova koja je dodijelila akademski stručni stupanj. Na temelju zaključka i i ii znanstvenog skupa o biokovskom području osnovan je odlukom skupštine općine makarska 1984.

Ovo nije botanički vrt u klasičnom smislu gdje se svaka biljka unosi prema određenim pravilima već je zamišljen kao ograđeni dio prirode gdje će se zadržati prirodni. Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam botanički vrt. Nalazi se iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara. Biokovski botanički vrt kotišina zamišljen je kao ograđeni dio prirode smješten na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišine.

Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom znanstvenog istraživanja i motrenja zaštite i očuvanja te popularizacije i upoznavanja biljnog svijeta planine biokovo. Botanički vrt kotišina smješten je na primorskim obroncima planine biokovo iznad sela kotišina na nadmorskoj visini od 350 do 500 metara i sastavni je dio parka prirode biokovo. Vrt je utemeljio dr. Sveučilište u zagrebu šumarski fakultet zavod za ekologiju i uzgajanje šuma zagreb.

Vrt je utemeljio dr. Fra jure radić 1920. Fra jure radić 1920 1990 franjevac i znanstvenik sa svrhom.