web statistics

Botanički Vrt Farmaceutskog Fakulteta U Zagrebu

Na Vrhu Jedne Skrivene Ulice Smjestio Se Botanicki Vrt

Vrt se nalazi u sklopu zavoda za farmaceutsku botaniku i jedan je od rijetkih botaničkih vrtova takve vrste u europi te predstavlja središnju ustanovu za istraživanje ljekovitih biljnih vrsta.

Botanički vrt farmaceutskog fakulteta u zagrebu. Postovani ne postoji botanicki vrt zagreb u zagrebu postoje dva botanicka vrta od kojih niti jedan ne pripada gradu nego sveucilistu u zagrebu. Botanički vrt fakulteta nalazi se na adresi schrottova 39 u zagrebu. Nastava farmacije na sveučilištu u zagrebu započela je 1882. Je osnovao botanički vrt ljekovitog i otrovnog bilja koji nakon njegove smrti nosi njegovo ime i danas se zove farmaceutski botanički vrt fran kušan.

Vrta se danas proteže na 23 680 m2 na kojima se nalazi preko 1000 biljnih vrsta. Sadašnje ime nosi od 1963. U ovom radu prikazan je život i djelovanje frana kušana 1902. Po nastavnom programu bologne.

Fakultet organizira sveučilišnu nastavu u dva studijska programa i to studij farmacije i studij medicinske biokemije od 2005. Upisao je filozofski fakultet u zagrebu a doktorsku disertaciju brani 1928. Prvi ovaj o kojemu pisete je botanicki vrt bioloskog odsjeka prirodoslovno matematickog fakulteta sveucilista u zagrebu krace botanicki vrt pmf a u zagrebu zakonom zasticen kao spomenik kulture i spomenik parkovne arhitekture 1971. Dio biljnog materijala pribavljen je i od privatnih osoba osobito od gospodina tome jerale iz savskog marofa.

šumskog vrta šumarskog fakulteta u zagrebu te iz nekoliko drugih zagreba čkih odnosno hrvatskih rasadnika. Osnivanjem farmaceutskog učevnog tečaja na zagrebačkom sveučilištu a pri tadašnjem mudroslovnom fakultetu. Samostalni je fakultet od 1942. Osnivanje samostalnih farmaceutskih zavoda bilo je temelj osnivanja farmaceutskog fakulteta kao samostalne sastavnice sveučilišta u zagrebu.

Godine prvi takav neovisan zavod u svijetu zavod za farmaciju 1928. Kušanu pomogli suradnici. Godine te zavod za farmaceutsku tehnologiju 1932. U tome su prof.

Fran kušan prvi profesor farmaceutske botanike na farmaceutskom fakultetu sveučilišta u zagrebu. Na filozofskom fakultetu postaje izvanrednim profesorom farmaceutske botanike 1940 a ponovnim osnivanjem samostalnog farmaceutskog fakulteta 1945 prvim redovnim profesorom. Osnovao ga je 1946.