web statistics

Andrija Medulić Djela

January 2012 Valentino S Blog

Andrea schiavone ili andrea meldola kod nas poznatiji kao andrija medulić kasnorenesansni je slikar rođen u zadru negdje između 1510.

Andrija medulić djela. Arte veneta 2004 61 str. U bečkom kunsthistoriches musemu firentinskim uffizi i galeriji pitti te po venecijanskim crkvama i ustanovama. Ivan meštrović vrpolje 15. Prosinca 1563 hrvatsko talijanski renesansni slikar i grafičar jedan od najistaknutijih predstavnika talijanskog manirizma.

Još uvijek u stručnoj literaturi doduše manje talijanskoj nailazimo na podatak da je rođen između 1510. Bio je najistaknutiji kipar hrvatske moderne skulpture i svojedobno vodeća ličnost umjetničkoga života u zagrebu školovao se u klesarskoj radionici pavla bilinića u splitu i na akademiji u beču gdje se formirao pod utjecajem secesije. Meštrović ivan hrvatski kipar i arhitekt vrpolje u slavoniji 15. Hrvatski oblik umjetnikova prezimena medulić nije nigdje u dokumentima sačuvan.

U veneciji je bio jedan od prvih i glavnih promicatelja i vrhunskih slikara manirističkog slikarstva. Andrija medulić schiavone andrea meldolla schiavone zadar 1510 1515. O njegovu životu u zadru znamo relativno malo kao i o tome kada i kako je otišao u veneciju. Andrija medulić sigurno je rođen u zadru što je potvrdila njegova oporuka a sam se nazivao schiavone.

Hrvatska renesansa katalog izložbe. U hrvatskoj nema puno medulićevih djela. Nakon kraćega naukovanja u klesarskoj radionici pavla bilinića u splitu otišao je u beč. Zadar ili nadin 1510 1515 mletci 1.

South bend indiana sad 16. Andrija medulić zadar o. Kao mlađi suvremenik julija klovića radio je uglavnom u veneciji. Venecija 1563 renesansni slikar i grafičar jedan od najistaknutijih predstavnika talijanskog manirizma.

Tumači se da je utjecao na tintoretta a poslije je potpao pod tizianov utjecaj. Ondje se isprva školovao kod otta königa potom na akademiji 1901 06 gdje su mu profesori bili edmund hellmer i hans bitterlich a poslije i. Andrija medulić veći dio svojeg života živi u veneciji pod imenom andrea schiavone. 1883 south bend sad 16.

Dipinti di andrea schiavone da palazzo savorgnan. Andrija medulić privatna zbirka. 1962 od djetinjstva rezbario u drvu. Kao mlađi suvremenik julija klovića pripadao je tizianovom krugu a svojim manirizmom preteča je baroka.

Izbor djela iz zbirke starih majstora galerije umjetnina katalog izložbe. Andrija medulić andrea schiavone andrea meldolla andrija zadranin. Siječnja 1962 bio je hrvatski kipar arhitekt i književnik. Meldolla ili neku varijantu a preselili su se u dalmaciju u vojnoj službi mletačke republike.

Meldolla i schiavone kao ni kronologije i atribuiranja pojedinih djela.